"יש גאומטריה בצלילי המיתרים, ומוזיקה במרווחים בין הסְפֶרוֹת." – פיתגורס

כאמור, עבודתי בהוראה החלה באופן בלתי רשמי כסטודנט שנותן שיעורים פרטיים. המסע שעברתי והגילויים שגיליתי על עצמי, הובילו אותי לתפקיד מורה למתמטיקה בתיכון. מאז ועד היום אני מורה לכיתות ז'-י"ב בכפר הירוק, ומגיש לבגרות בכל הרמות. בנוסף אני לקראת סיום לימודי תואר שני בתחום הוראת המתמטיקה.

אמנם, רוב עבודתי מתמקדת בתלמידים בגילאי חטיבה ותיכון – אך מאז ומתמיד גם מצאתי עניין במפגש עם ילדים בגיל היסודי והגן. ההורות רק העצימה בי את החיבה למפגשים הבלתי-אמצעיים והכנים שיש לילדים להציע. במשך כשנתיים לימדתי גם במכללת רום-פרט בתל אביב שבה לומדים מבוגרים, חיילים ועולים חדשים. יצא שבדרכי כמורה, במסגרות שונות כל-כך, אימצתי מורכבות הוראתית ויכולת התאמה לקהלים שונים. אך ביסודו של דבר, העיקרון המנחה שלי כמורה ומדריך, הוא להיות סוכן מרגיע ומכיל, כשהמטרה הראשונה במעלה היא לצמצם ככל שניתן את הפחד שיש לאנשים רבים מפני המתמטיקה. רק לאחר מכן ניתן לעסוק בערכים כמו העצמה ובניית ביטחון. העיסוק המתמטיקה הוא רק תחום אחד בו ניתן להצטיין בעט ונייר, ויש להכיר בכך שבניית ביטחון של תלמיד יכולה לקבל ביטוי בערוצים מגוונים – לכן אני רואה חשיבות גדולה בפנייה אל  עולמם של התלמידים וכן אל תכנים שהם, לכאורה, בלתי מתמטיים,  בהתאם להקשר המתאים לתלמידי.

מעבר לעיסוקי במתמטיקה אני מנגן בהרכב מורים ובהרכב חברים, כבסיסט, גיימר (שכבר לא מוצא מספיק זמן לזה), צלם חובב ואוהב טבע וטיולים.

תחומי העניין שלי סובבים סביב מחשבים וטכנולוגיה, מוסיקה, עיצוב ואמנות – בעיקר בתחום האיור והציור וכמובן מתמטיקה, פילוסופיה ומדע. בהתאם לכך אני משתדל לשלב את התכנים הללו במפגשים שלי עם תלמידים בין אם זה בכיתה, בחוג או בשיחה אקראית על הנושא, מתוך אמונה שהכל קשור. אני אוהב למצוא הקשרים מתמטיים בעבודות אמנות ואני אוהב למצוא הקשרים אומנותיים ברעיונות מתמטיים, לדעתי הסקרנות האנושית סובבת סביב אותם קשרים סמויים שבין פרדיגמות לכאורה שונות או מנוגדות – אלה הם המקומות שבהם חבוייה חדוות היצירה, היצירתיות וההשראה.

מתוך ראייה כוללנית זו, ומתוך השותפות העמוקה שלי עם בת-יה, אשר משלימה אותי מהפן האומנותי, נולד הרעיון ליצור יחד מסגרת משותפת שתאגד בתוכה למידה מתוך הנאה על ידי הפגשת העולמות השונים שלנו.

הרעיון של החוג "יצירה בראיה מתמטית", הביא ליצירת חוג ייחודי שבו נפגשים יצירה משותפת, עבודה עם הידיים, חומרים וטכניקות שונות – עם מושגים מתמטיים מותאימים לגיל ולרמת הבנתם של המשתתפים. החוג מנגיש את המתמטיקה באופן לא פורמלי דרך חמשת החושים, מפתח מיומנויות אינטואיטיביות ולא דורש מחברות ספרים ושיעורי בית. בתוך כך גם נוצר הקשר רלוונטי בין המתמטיקה לעולם הסובב אותנו – הקשר אשר כל כך חסר במתמטיקה של בית הספר.

לדף של בת-יה | חזרה לדף אודות